Språkförbistring

Jag får som vanligt hundratals mail på hemsidan Darkside.se. De flesta ids jag inte svara på eftersom jag har en hel del bättre saker för mig men ibland -Ibland- måste jag bara försöka förstå hur vissa av de män som skriver till mig tänker. Då kan det ibland verka som om jag hånar dem… Detta är givetvis inte alls sant, jag är bara välvilligt nyfiken. Idag fick jag följande mail:

Raggmail:

——– Skrivet av XXX ons 22 jun 2011 15:16 ——–

WOWOWOWOW

Ajag är äldre fast ser mkt mkt yngre ut- idag fick visa leg på systemet…..

 

men du är otroligt fin

superfin bild och presentation

vad gör du roligt idag?

Johnny

ps är halvitalienare halvfransman

 

Svar:

——– Skrivet av Touche ons 22 jun 2011 15:37 ——–

Kan du inte författa ett mer genomtänkt mail än det där är jag inte intresserad.

 

Raggmail:
——– Skrivet av XXX ons 22 jun 2011 15:44 ——–

inte just nu- då jag jobbar samtidigt o du har inte en aning vad mitt jobb innebär

 

Svar:

——– Skrivet av Touche ons 22 jun 2011 16:01 ——–

…borde du i sådana fall verkligen skriva raggmail på jobbet?

Inte för att det är min sak att säga men har du inte tid att formulera dina mail för att du jobbar borde du nog inte skicka dem alls.

 

Raggmail:

——– Skrivet av XXX ons 22 jun 2011 16:45 ——–

återigen gör du natagande på andra

fråga!jag tog ledigt idag men eftersom jag har en ledande position inom bolaget var tvungen att gå in o jobba hemmifrån ett par timmar

förresten, har du aldrig tänkt att lite blont hår och fina ögon gör inte en klokare,,,du bör tänka lite innan du skriver till folk vad de gör- om det är bara det du tror att de gör. Fråga

 

Raggmail:

——– Skrivet av xxx ons 22 jun 2011 16:46 ——–

ber dig EJ BESVARA med FLERA MAIL

tack

 

Svar:

——– Skrivet av Touche ons 22 jun 2011 17:27 ——–

Eftersom du inte direkt uppmärksammade mitt meddelande om att jag vänligt men bestämt undanbeder mig mail som ser ut att vara formulerade för och av analfabeter anser jag mig ha rätten att skriva ett litet svar till dig. För det första så kommunicerar vi över Internet med hjälp av skrift; Skriver vi som om den underliggande betydelsen vore “Jag kan inte stava, snälla kom och hjälp mig” så kommer de flesta inte bry sig om ditt mails innehåll utan bara se de yttre felen. Personligen har jag svårt att ens förstå vad du menar med det du skriver, jag vet inte om det är vad vi skulle kalla en “språkförbistring” mellan våra olika multimodala kommunikationssätt eller om du helt enkelt bara är slarvig.

Oss två emellan så skulle jag skämmas lite över mig själv om jag vore 36 år och skickade dylika raggmail till småflickor. Och om vi ska fortsätta på din inslagna bana med att blont hår och fina ögon inte gör någon klokare så har du helt rätt. Mitt utseende gör ingenting för min intelligens eller min förmåga att kommunicera. Varken från eller till. Dessa förmågor är snarare sådana som har givits mig via mitt genetiska anlag. Och jag blir lite trött på människor som drar in utseende i diskussioner som snarare rör integritet och social fingertoppskänsla. Jag skulle inte acceptera raggmail som dina om jag så vore ful som stryk, för jag skulle fortfarande vara mig själv. Och jag tar inte skit. Inte från dig eller någon annan medelålders karl över Internet. Allt detta kan jag säga till dig utan att något är baserat på ditt utseende.

 

Tänk dig för i framtiden.

Mvh,

Touché

Signatur: Touche

Fler raggmail från samma signatur:

This entry was posted in Dumma and tagged . Bookmark the permalink. Follow any comments here with the RSS feed for this post. Post a comment or leave a trackback: Trackback URL.

Post a Comment

Your email is never published nor shared. Required fields are marked *

*
*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>